Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Caritas on tärkeä järjestö katolilaisille

Teimme viime vuoden loppupuolella Lähellä Caritasta -kyselyn, jossa kysyimme järjestöä lähellä olevilta ihmisiltä jäsenyydestä, lahjoittamisesta ja viestinnästä. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Vastaajista suurin osa oli Caritaksen jäseniä. Halusimme tietää, miksi he ovat Caritaksen jäseniä sekä mitä toiveita ja tarpeita heillä on. Kyselyyn vastasi myös yhteistyöjärjestöön kuuluvia ja lahjoittajia.

Caritas on lähes jokaisen vastaajan mielestä tärkeä osa katolista kirkkoa. Vastaajille tärkeimmät syyt olla Caritaksen jäsen ovat järjestön katoliset arvot ja halu auttaa. Useat heistä haluavat tehdä jotain Caritaksen hyväksi. Esteinä on oma jaksaminen – ikä ja sairaudet vaivaavat tai etäisyys pääkaupunkiseudulta. Siksi monet tukevat jäsenmaksullaan ja lahjoituksilla. Nekin ovat järjestölle hyvin tärkeitä.

Fides-lehti on tärkeä väylä saada tietoa, samoin uutiskirjeet, Caritaksen kotisivut sekä sosiaalisen median kanavat.

Vuoden alusta syvennymme tarkemmin kyselyn tuloksiin ja teemme jatkossa lisääkin kyselyjä. Järjestön toiminta on tehokkaampaa, jos tiedämme tarkemmin, mitä jäsenet ja muut lähellä olevat ihmiset tarvitsevat.

Samanarvoinen elämäni – GMB Akashin näyttely siirtyy Pietarsaaresta Joensuuhun

Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen liittyvä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin koskettava näyttely on auki Pietarsaaressa 26.1. asti. Sieltä se siirtyy Joensuuhun, jossa näyttely on auki 6.–24.2. Näyttely esittelee lähes kaksikymmentä Akashin valokuvaa ja niihin liittyvää tarinaa, jotka avaavat ikkunan tavallisen bangladeshilaisen arkeen. 

GMB Akash on valokuvannut yhteiskunnan reunamilla eläviä ihmisiä yli 20 vuoden ajan. Näyttelyssä pääset tutustumaan koululaisiin, lapsityöläisiin, vanhuksiin ja kehitysvammaisiin kuvien ja tarinoiden kautta. Akash pyrkii luomaan yhteyden ja luottamuksen kuvattaviensa kanssa ennen valokuvien ottamista, mikä tekee hänen kuvistaan erityisen inhimillisiä ja voimakkaita.

”Näyttelyn tarkoituksena on tuoda ääntä niille, joilla ei ole ääntä”, sanoo GMB Akash. Hän haluaa korostaa jokaisen ihmisen arvoa ja jakaa heidän tarinansa valokuvien kautta. Vaikka kuvissa esiintyvät ihmiset kohtaavat vaikeuksia, he eivät ole menettäneet toivoaan. Akashin valokuvat tarjoavat meille mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää bangladeshilaista arkea uudesta näkökulmasta. Voit tutustua näyttelyn kuviin ja tarinoihin verkkosivuilla osoitteessa samanarvoinenelamani.org.

Tuo tekstiileitäsi Caritaksen ompelupalveluun!

Ompelupalvelun toiminta jatkuu myös vuonna 2024. Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”.

Tapahtumia Caritaksen toimistolla 

osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Keskustelua, kahvila ja kauppa -ilta torstaina 18.1.2024 kello 15–18. Illassa kuulet, mitä kaikkea Caritas tekee kotimaassa. Miksi kannattaa tukea toimintaamme ja mihin voi tulla mukaan? Kotimaan toimintaa esittelee sosiaaliohjaaja Hannele Liukkonen. Mukana on myös kaupasta ja ompelupalvelusta vastaava Silvana Paz.

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat tammi- ja helmikuussa maanantaina 22.1., 5.2. ja 19.2.2024 kello 15–15.20. Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja teetä.

Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, tiistaista perjantaihin kello 10–15.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. 

Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

.

Kuva: Samanarvoinen elämäni -valokuvanäyttely kiertää, kuvassa on Shahjahan ja Munna.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...