Valitse Sivu

Paavi: Lopettakaa aseilla metelöinti!

Paavi: Lopettakaa aseilla metelöinti!

Sunnuntaisen Regina Coeli -rukouksen yhteydessä 16.5.2021 paavi Franciscus pyysi Israelin ja Palestiinan johtajia ”Jumalan nimessä” rauhoittamaan väkivaltaisuudet, jotka jo viikon ajan ovat jatkuneet Pyhällä maalla ja joiden seurauksena satoja ihmisiä on kuollut ja haavoittunut. Erityisen ”kauhistuttavana ja mahdottomana hyväksyä” ovat lasten kuolemat: ”Heidän kuolemansa on merkki siitä, ettei haluta rakentaa tulevaisuutta vaan tuhota se.”

Paavin mukaan Israelin ja Gazan alueella jatkuva väkivalta uhkaa syventyä ”kuoleman ja tuhon spiraaliksi”, joka vahingoittaa ”veljeyden ja rauhallisen rinnakkaiselon” ilmapiiriä ja siten myös hankaloittaa paluuta vuoropuheluun.

”Lopettakaa aseilla metelöinti ja kävelkää rauhan polkua kansainvälisen yhteisön avulla”, paavi totesi ja pyysi rukoilemaan lakkaamatta israelilaisten ja palestiinalaisten puolesta, jotta he voisivat ”löytää tien vuoropuheluun ja anteeksiantoon, olla kärsivällisiä rauhan ja oikeudenmukaisuuden rakentajia ja avata askel kerrallaan yhteisen toivon näkymää, jossa veljet voisivat elää rinnakkain”.

KATT / Vaticannews

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...