Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Tuo vähävaraisiin perheisiin joulumieltä!

Loppuvuodesta tarvitsemme tukeasi, jotta voimme antaa lahjakortteja pienituloisille perheille ja yksineläjien kotitalouksille. Teemme yhteistyötä katolisten seurakuntien kanssa. Kuulemme heiltä, kuinka monta lahjakorttia alueella asuvat perheet tarvitsevat. Caritaksen lahjakortit menevät usein ihmisille, jotka ovat jääneet muun avun ulkopuolelle:

• pienipalkkaiset lapsiperheet, joille joulu on todellinen ylimääräinen menoerä

• yksin asuvat ikäihmiset tai pariskunnat, joille pieni rahallinen tuki tuo joulun

• suurperheet, joilla on pienet tulot ja jotka ovat pääosin maahanmuuttajia

Tukesi tuo joulumieltä moneen perheeseen. Tuellasi saadulla lahjakortilla perheet voivat ostaa jouluruokia tai -lahjoja.

Voit lahjoittaa haluamasi summan Caritaksen verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta www.caritas.fi/lahjoita valitse lomakkeelta ’kotimaan sosiaalityö’. Voit myös maksaa MobilePaylla tai tilisiirrolla:

MobilePay: 95959 (viesti: kotimaa)

Saaja: Suomen Caritas ry

Tilinumero: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2325 (kotimaan sosiaalityö)

Keräyslupa: RA/2022/218

Kiitokset kaikille vuonna 2022 lahjoittaneille! Tukenne avulla yhteensä 41 yksin asuvaa ja 38 perhettä saivat ruokalahjakortit. Ruokalahjakorttien arvo oli 4300 euroa. Lahjoituksesi toi joulumieltä useaan kotiin!

Namaste – uutisia Nepalin hankkeestamme

Pienviljelijöiden johtotiimi on vihdoin kasassa ja valmiina toimintaan! Lokakuussa paikallinen kumppanimme Caritas Nepal kokosi yhteen 180 maanviljelijän johtotiimin, joista 136 on naisia. Johtotiimin avaintehtävä on antaa vertaistukea ja jakaa parhaita käytäntöjä ja oppeja kestävästä viljelystä ja ilmastoriskeihin varautumisesta yli tuhannelle maanviljelijälle eri maaseutualueilla.

Mistä on kyse?

Pienviljelijäperheiden ruokaturvaan ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen tähtäävä hanke SAFBIN CRASS on käynnissä Nepalissa vuosina 2023-2025. Hanke toteutetaan Caritas-perheen – Caritas Itävallan ja Caritas Nepalin – kanssa yhteistyössä ja sitä rahoittaa Suomen ulkoministeriö.

Tervetuloa Adventtimyyjäisiin!

Suomen Caritaksen myyjäiset sunnuntaina 3.12. klo 10.30–14.30 Pyhän Henrikin seurakuntasalissa, osoitteessa Pyhän Henrikin aukio 1 A. Järjestämme tapahtumassa arpajaiset, johon olemme saaneet hienoja palkintoja. 

Tuo tekstiileitäsi Caritaksen ompelupalveluun!

Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”.

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat maanantaisin 13.11., 27.11. ja 11.12. kello 15–16. Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Ystävyyden kahvilan kahvila on joulukuussa keskiviikkona 13.12. kello 15–17. Tervetuloa!

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja teetä.

Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, tiistaista perjantaihin kello 10–15.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

Kuvassa: Suomen Caritaksen kehitysyhteistyöhanke antaa vertaistukea ja jakaa parhaita käytäntöjä ja oppeja kestävästä viljelystä ja ilmastoriskeihin varautumisesta nepalilaisille pienviljelijöille.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...