Valitse Sivu

Uusi nuntius nyt jo osaan Pohjoismaista

Uusi nuntius nyt jo osaan Pohjoismaista

Julkaisuvapaa keskiviikkona 9.11.2022 klo 13 Suomen aikaa:

Paavi Franciscus on nimittänyt apostoliseksi nuntiukseksi Ruotsin kuningaskuntaa ja Islannin tasavaltaa varten Orangen titulaariarkkipiispa Julio Muratin. Arkkipiispa Murat on toiminut viimeksi vuodesta 2018 alkaen apostolisena nuntiuksena Kamerunissa ja Päiväntasaajan Guineassa.

Arkkipiispa Julio Murat on syntynyt Karsiyakassa Turkissa 18.8.1961. Hänet vihittiin Izmirin arkkihiippakunnan papiksi Roomassa 25.5.1986. Hän on kanonisen lain tohtori. Pyhän istuimen diplomaattiseen palveluun hän astui vuoden 1994 alusta ja hänen ensimmäiset kohdemaansa olivat Indonesia, Pakistan, Valko-Venäjä ja Itävalta. Tämän jälkeen hän toimi Pyhän istuimen valtiosihteeristössä, kunnes hän 27.1.2012 sai nimityksen apostoliseksi nuntiukseksi Sambiaan ja Orangen titulaariarkkipiispaksi. Hänet vihittiin piispaksi 3.3.2012 ja Sambian jälkeen hänen asemamaitaan ovat olleet Malawi, Kamerun ja Päiväntasaajan Guinea. Hänen kielitaitonsa kattaa ranskan, englannin, italian, saksan ja kreikan.

Arkkipiispa Muratin nimitys kahden Pohjoismaan nuntiukseksi tässä vaiheessa antaa epäilemättä odottaa, että hänen nimityksensä vahvistetaan pian myös Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Uutta nuntiusta on odotettu Pohjoismaihin tämän vuoden huhtikuusta alkaen, jolloin edellinen nuntius, arkkipiispa John Patrick Green jäi eläkkeelle.

VIS / KATT

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...