Valitse Sivu

Suomeen meidän aikamme pyhimys?

Suomeen meidän aikamme pyhimys?

Suomen hyvin harvat autuaat ja pyhät ovat keskiajalta eli he ovat eläneet satoja vuosia sitten. Tilanne on aivan toinen kuin monessa muussa maassa, jossa 1900-luvulla ja meidän aikanamme on noussut monia autuaaksi ja pyhäksi julistettuja. Olemme tässä suhteessa kirkon musta aukko, tavallaan uskonnollinen tyhjiö. 

Onko todella niin ettei modernina aikana Suomessa ole ainoatakaan henkilöä, joka voitaisiin julistaa autuaaksi tai jopa pyhäksi. Haluan tehdä aloitteen: Hakekaamme kirkostamme henkilöä tai henkilöitä, jotka voisivat täyttää autuaaksi ja pyhäksi julistamisen kriteerit. 

Tavoite ei mielestäni ole fantasiaa tai mahdoton. Paikalliskirkossamme on varmasti ollut henkilöitä, jotka elivät hyvin läheisessä yhteydessä Jumalaan, Jeesukseen ja Neitsyt Mariaan. Autuaaksi tai pyhäksi julistaminen ei ole lyhyt tai helppo tie. En kuitenkaan voi uskoa, ettei keskuudessamme olisi elänyt yhtäkään kriteerit täyttävää henkilöä.

Voimme kaikki olla aloitteentekijöitä. 

Jan-Peter Paul

Tietoja kirjoittajasta

Jan-Peter Paul

Ekon. dr. Jan-Peter Paul är docent och författare. Han har verkat i ledande ställning i näringslivet och inom EU-kommissionen. Han är aktiv i många organisationer inom den katolska kyrkan i Finland.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...