Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Joulukuun 2020 rukouksen apostolaatin palsta

Kun haluamme puhua rukouksesta, Luukkaan evankeliumi voi auttaa paljon. Luukas on herkkä tämän asian suhteen. Hän näyttää usein meille Jeesuksen rukoilemassa. Se on Luukkaan kuva Jeesuksesta. Luukkaan mukaan Jeesuksen teot syntyvät rukouksessa. Jeesus on rukoileva ihminen.

”Kerran kun Jeesus oli ollut rukoilemassa (kreikankielisessä Uudessa testamentissa sanat kuuluvat näin: ”Jeesus oli rukoileva”), eräs hänen opetuslapsistaan pyysi: ’Herra, opeta meitä rukoilemaan…’ ” (Luu 11,1). Jeesuksen rukous hurmaa opetuslapset. He olivat ymmärtäneet, kuka Jeesus todella on, kun hän rukoilee. Kyse ei ole vain siitä, että Jeesuksen rukous oli kaunista ja että he haluaisivat tehdä samoin. Heitä puhutti myös se, kuka Jeesus on  rukoillessaan. Rukous ei vain ole jotain, jota me teemme, vaan se kertoo ihmisen Jumala-suhteesta. Opetuslapset haluavat, että rukous muuttaa heidät.  Jeesus vastaa tähän pyyntöön ja  opettaa heille ensin rukouksen, jota me kutsumme ”Herran rukoukseksi”.

Pyhä paavi Johannes Paavali II sanoi joskus että rukous on Jeesuksen kasvojen katselemista. Jeesuksen kasvonpiirteiden pitäisi olla ystävän kasvonpiirteet. Kun rukoilet, kenet sinä näet? Tuomarin vai ystävän? Kuka on Jumala jota rukoilet? Jeesus sanoi, että Jumala on Isä ja ystävä. Siksi rukouksessa hyvin tärkeätä  on luottamus. Luotan ystävääni ja Isääni.

 Rukous auttaa Jumalan sanan pysyvän meissä elävänä. Jokaisella meistä on raamatunkohtia, joista tykkäämme ja jotka muistamme hyvin, mutta jos joku kysyisi, miksi ne ovat meille tärkeitä ja mitä ne oikeastaan tarkoittavat, emme aina osaa vastata.

Meillä pitäsi olla joka päivä vähän aikaa puhu ystäviesi Jeesuksen kanssa. Seiso hänen edessä niin kun te olette suoraa, rehellisesti kertokaa hänelle kaikki. Hänellä on paljon aikaa ja hän ei koskaan kyllästy. 

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Joulukuu  –  Yleinen

Rukoilemme, että henkilökohtainen suhteemme Jeesukseen Kristukseen saisi aina ravintoa Jumalan sanasta ja rukouselämästä.

December  –  Universell 

Vi ber att vår personliga relation till Jesus Kristus, får näring av Guds ord och ett liv i bön.

Tammikuu  –  Lähetys  

Antakoon Herra meille armon elää yhdessä muihin uskontoihin kuuluvien veljiemme ja sisartemme kanssa, rukoillen toistemme puolesta ja avoimina kaikkia kohtaan. 

Januari –  Evangelisation    

Må Herren ge oss nåden att leva med våra bröder och systrar från andra religioner, i gemenskap, öppenhet och i bön för varandra.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...