Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Joulukuun 2021 rukouksen apostolaatin palsta

Tradition mukaan pyhä Ambrosius sanoi: ”Kaikki mikä on pyhää, sanoopa niin kuka tahansa, on Pyhästä Hengestä.” Paavi Franciscus on ihan sama mieltä. Hän kirjoitti: ”Olemme kaikki lähetysopetuslapsia. Kaikissa kastetuissa ensimmäisestä viimeiseen vaikuttaa Hengen pyhittävä voima, joka innoittaa julistamaan evankeliumia. Jumalan kansa on pyhä tämän voitelun vuoksi, joka tekee sen erehtymättömäksi in credendo. Tämä merkitsee sitä, että uskoessaan se ei erehdy, vaikka se ei löytäisikään sanoja ilmaistaakseen uskoaan. Henki ohjaa sen totuuteen ja johtaa sen pelastukseen. 

Osana rakkautensa salaisuutta ihmiskuntaa kohtaan Jumala antaa uskovien kokonaisuudelle uskon tajun – sensus fidei – joka auttaa heitä erottamaan sen, mikä todella tulee Jumalalta. Hengen läsnäolo antaa kristityille tietyn ”kanssaluontoisuuden” jumalallisten todellisuuksien kanssa ja viisauden, joka antaa heidän käsittää ne vaistonvaraisesti, vaikka heillä ei olisikaan välineitä niiden tarkkaan ilmaisemiseen” (Evangelii Gaudium, 119).

Tässä kuussa rukoilemme erityisesti katekeettojen puolesta, että he täysin uskoisivat sen, mistä puhuvat. Ei ole helppo olla uskonnonopettaja, koska vallitsevassa kulttuurissa etusijalla on se, mikä on ulkoista, välitöntä, näkyvää, nopeaa, pinnallista ja väliaikaista. Todellinen joutuu antamaan paikkansa näennäiselle. Tiedätkö kuka on sinun lapsiesi katekeetta? Oletko joskus sanonut hänelle: ”Kiitos palveluksesta”?

Rukoilkaamme:

Oi Pyhä Henki,
Salli meidän vain olla kotona sinun hengityksessäsi.
Salli meidän vain levätä sinun tulessasi.
Salli meidän vain olla sinussa.
Mutta salli meidän olla sinussa sillä tavalla
että muutumme työkaluksi,
joka palvelee sinua uuden elämän
julki tuomisessa.
Salli meidän sinussa tulla rakkaudeksi,
joka voi mitä vain,
uskoo mitä vain,
toivoo mitä vain
ja odottaa mitä vain.
Aamen.
(Erich Przywara SJ)

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Joulukuu  

Rukoilemme katekeettojen puolesta, jotka on kutsuttu julistamaan Jumalan sanaa, jotta he Pyhän Hengen voimalla todistaisivat siitä rohkeasti ja luovasti.

December 

Vi ber att kateketer med kraft från den Helige Ande, kallas för att vittna om Guds ord med mod och kreativitet.

Tammikuu

Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, joita syrjitään ja vainotaan uskonnon perusteella, jotta heidän ihmisten veljeyteen perustuvat oikeutensa ja arvokkuutensa tunnustettaisiin.

Januari 

Vi ber för alla som utsätts för religiös diskriminering och förföljelse, att deras rättigheter och inneboende värde som kommer från att vara bröder och systrar i människosläktet erkänns.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...