Valitse Sivu

Paavilta uusi kirjoitus ilmastokriisistä

Paavilta uusi kirjoitus ilmastokriisistä

Paavi Franciscus on julkaissut 4.10.2023 uuden apostolisen kehotuskirjeen ”Laudate Deum (Ylistäkää Jumalaa)” ilmastokriisistä kaikille hyvän tahdon ihmisille. Siinä hän syventää ja päivittää vuonna 2015 julkaistun Laudato si’ -kiertokirjeensä sanomaa. Paavi toteaa muun muassa, että me ihmiset emme vieläkään toimi tarpeeksi tehokkaasti ilmaston suojelemiseksi vaan lähestymme edelleen katkeamispistettä (LD, 2). Hän kritisoi ilmastodenialisteja ja toteaa, että ilmaston lämpenemisen inhimillistä alkuperää ei voi enää epäillä (LD, 11). Hän myös selittää, miten huolenpito ”yhteisestä kodistamme” on seurausta kristillisestä uskosta (LD, 62–).

Kehotuskirjeessä paavi nostaa esiin ilmastokriisin taustalla vaikuttavia tekijöitä, muun muassa ”teknokraattisen paradigman”, kansainvälisen politiikan heikkouden ja kääntää katseensa myös kansainvälisten ilmastokokousten onnistumisiin ja epäonnistumisiin. Hän esittää kehotuskirjeessä toiveita myös vuonna 2028 Dubaissa järjestettävälle COP28-ilmastokokoukselle.

– Kehotuskirje on luettavissa eri kielillä Vatikaanin verkkosivuilla.

KATT / Vatican News / VIS

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...