Valitse Sivu

Lähetysseminaarin kaunis uusi koti

Lähetysseminaarin kaunis uusi koti

Kun Myllyjärvellä sijaitsevan hiippakunnallisen Redemptoris Mater-seminaarin tiloissa havaittiin kosteusvaurioita ja sen toiminta keskeytyi joksikin aikaa, alkoi seminaarin uusi rehtori, isä Marco Pasinato, etsiä uusia tiloja. Tarjolla oli lopulta kaksikin paikkaa, toinen Marjaniemessä ja toinen Kauniaisissa. 

Jälkimmäinen osoittautui edullisemmaksi sekä vuokraltaan että yhteyksiltään Helsingin keskustaan, joten seminaari sai Suomen Raamattuopiston alueelta ja aivan sen vierestä kauniin ja arvokkaan vanhan huvilarakennuksen, johon tehtiin myös tarvittavat korjaukset ja muutokset.

Viime vuoden puolella Anneli Oula ja minä saimme kutsun tulla tutustumaan näihin uusiin tiloihin. Paikkaan oli todella helppo päästä, ja meidät otettiin ystävällisesti vastaan. Talon remontti oli vielä kesken, mutta tärkeimmät tilat kuten keittiö ja kappeli olivat jo kunnossa. Olohuoneen kirjahyllyjä jäin tarkastelemaan kiinnostuneena, valikoima oli hyvin runsas, enemmistö tietenkin italian kielistä. Yhdessä paikalla olevien nuorten seminaristien kanssa osallistuimme keskipäivän hetkeen kappelissa, minkä jälkeen meille tarjottiin herkullinen lounas. Valitettavasti nuorten miesten suomen kielen taito oli vielä aika hatara, joten suurempia haastatteluja ei kyetty tekemään. Heistä osa ei ollut paikalla, vaan muualla maailmassa pastoraaliharjoittelussa. Yksi heistä on lähellä pappisvihkimystä, mutta piispan puutteen vuoksi joutuu odottamaan. Todennäköistä on myös, että kaikki seminaristit eivät jää Suomeen, sillä heitä tarvitaan kipeämmin monissa kehittyvissä maissa ja myös entisissä katolisissa valtioissa, joissa nykyisin kirkolla on yhä pienempi osa ihmisten jokapäiväisessä elämässä ja pappien määrä vähenee koko ajan.

Pappeja viidestä maasta

Piispa Wróbelin Suomeen pyytämä neokatekumenaalisen tien hiippakunnallinen lähetysseminaari Redemptoris Mater on antanut Suomelle useita pappeja. Isä Marco Pasinato toimii nyt, paitsi seminaarin rehtorina edellisen rehtorin isä Cristiano Magagnan lähdettyä maasta, myös asiainhoitajana piispanistuimen ollessa tyhjä. Kuopion Pyhän Joosefin seurakunnassa on kirkkoherrana isä Matthew Azzopardi, Henrikin kappalaisena isä Federico Spanó ja Oulun Nasaretin Pyhän Perheen kappalaisena henrikiläisille tuttu isä Francisco Garcia. Puolalainen Krystian Kalinowski puolestaan toimii Joensuussa. Tämän hetken seminaristit tulevat viidestä maasta: Espanjasta, Kroatiasta, Italiasta, Venezuelasta ja Meksikosta.

Tuula Luoma OP
Kuvat: Anneli Oula

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...