Valitse Sivu

Juventus Catholican toiminta alkaa uudestaan

Juventus Catholican toiminta alkaa uudestaan

Mikä on JC?

Juventus Catholica ry on 23.1.2024 perustettu hiippakuntamme oma nuorisojärjestö, jonka toiminnasta vastaavat nuoret itse. Järjestö toimii Helsingin piispan ohjauksessa ja yhteistyössä hänen nimittämänsä moderaattorin kanssa. Järjestön tarkoituksena on 1) tukea katolisia nuoria uskon tuntemisessa ja pyhyyden tavoittelussa; 2) yhdistää eri puolella Suomea asuvia katolisia nuoria; 3) toimia vastavoimana katolisia nuoria kohtaaville vahingollisille vaikutteille sekä 4) edistää katolisen uskon leviämistä Suomessa varustamalla nuoria kirkon lähetystehtävän täyttämiseen. Järjestö toteuttaa tarkoitustaan ensisijaisesti järjestämällä nuorille erilaisia leirejä, pyhiinvaelluksia ja muita tapahtumia.

Järjestön varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä 15–28-vuotias katolisen kirkon jäsen. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä kuka tahansa, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. JC muistaa kannatusjäseniään rukouksissaan ja messuissaan ja antaa heille säännöllisiä päivityksiä yhdistyksen toiminnasta. Jäseneksi on mahdollista liittyä osoitteessa www.juventuscatholica.fi/liity-jäseneksi.

Hallituksen jäsenet vuodelle 2024

 • Valtteri Saariaho, puheenjohtaja
 • Felix Leminen, varapuheenjohtaja
 • Aada Saastamoinen, sihteeri
 • Katica Demeter, rahastonhoitaja
 • Iita Haataja, jäsen
 • Kinga Makfalvi, jäsen
 • Natalia Müller, jäsen
 • Árpád Demeter, jäsen

Moderaattori

Järjestön moderaattoriksi piispa Raimo Goyarrola on nimittänyt isä Eze Charles Nwokon.

Tulevia tapahtumia

16.–17.3. JC järjestää ensimmäisen tapahtumansa, paastonajan nuortenviikonlopun 15–28-vuotiaille Pyhän Marian seurakunnassa ja opiskelijakoti Tavasttähdessä. Tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa bit.ly/paasto24.

Kesäkuun toisena viikonloppuna järjestämme pyhiinvaelluksen Naantalin kirkkoon ja nuortenviikonlopun Turun seurakunnalla. Elokuun lopussa, 23.–25.8., JC järjestää ensimmäiset Hiippakunnan nuortenpäivät 15–28-vuotiaille katolilaisille Suomessa. Etsimme vielä sopivaa leirikeskusta tapahtuman järjestämiseen. Riemuvuonna 2025 lähdemme pyhiinvaellukselle Roomaan ajalla 28.7.–3.8.

Pienkeräystiedot

JC järjestää pienkeräyksen Hiippakunnan nuortenpäivien ja muiden vuoden 2024 tapahtumiensa järjestämistä varten. Pienkeräyksen tiedot ovat seuraavat:

Tilinumero: FI58 4108 0012 9678 50
BIC: ITELFIHH
Tilinhaltija: Juventus Catholica ry
Keräysnumero RA/2024/283
Varojen käyttötarkoitus: vuoden 2024 hiippakunnan nuortenpäivien järjestäminen.
Toissijainen käyttötarkoitus: muiden Juventus Catholican vuoden 2024 tapahtumien järjestäminen.

Linkit some-tileille ja verkkosivuille

 • www.juventuscatholica.fi
 • instagram.com/juventuscatholica
 • facebook.com/juventuscatholica

Valtteri Saariaho
Juventus Catholica


Artikkelikuvassa vasemmalta oikealle: Felix Leminen, Árpád Demeter, Valtteri Saariaho, piispa Raimo Goyarrola, Aada Saastamoinen, Iita Haataja, Katica Demeter, Natalia Müller. Kuvasta puuttuu Kinga Makfalvi.

Tietoja kirjoittajasta

2 Kommentteja

 1. Seppo Hytti

  Juventus oli aikoinaan varsin aktiivinen toimija hiippakunnassa. Tosi myönteistä, että toiminta on virinnyt uudelleen. Monia vuosia – Multos Annos!

  • Yrsa Grüne-Luoma

   Myös minun mielestäni tämä on hyvä uutinen. Aikoinaan Stelliksen leiriin osallistui monta nuorta. Meillä oli myös hieno yhteistyö Ruotsin ja muiden pohjoismaiden nuorten katolisten kanssa. Muun muassa pidimme kesäleirin Valamon luostarissa. Isä Jan Aartsin kanssa minun oli ilo toimia jonkinlaisena vetäjä-avustajana Juventuksessa.
   Toivottavasti tässä uudelleen syntyneessä Juventuksessa nuoret löytävät toisensa ja solmivat pitkiä kestäviä ystävyyssuhteita!

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...