Valitse Sivu

Charles de Foucauld julistettiin pyhäksi

Charles de Foucauld julistettiin pyhäksi

Charles de Foucauld, Jeesuksen veli Charles, Suomessa vuodesta 1953 toimineiden Jeesuksen pikkusisarten perustaja, julistettiin pyhäksi Roomassa 15.5.2022. Emerituspiispa Teemu Sippo SCJ vietti sen johdosta kiitosmessun Tampereella Pyhän Ristin kirkossa lauantaina 21.5.2022. Jeesuksen pikkusisarten kanssa juhlaan osallistui niin katolilaisia kuin ekumeenisia ystäviäkin. 

Ennen kiitosmessun alkua Jeesuksen pikkusisar Leila kertoi pyhän Charlesin elämänvaiheista ja hengellisestä tiestä (katso artikkeli Lyhyt hengellinen matkareitti). Messun jälkeen juhla jatkui kahvitilaisuudella seurakuntasalissa. Siellä kuultiin mm. hiipppakunnan asiainhoitaja Marco Pasinaton puheenvuoro veli Charlesista neokatekumenaalisesta näkökulmasta ja Pauli Annalan ja Eeva Vitikka-Annalan valmistama puheenvuoro taas fransiskaanisesta näkökulmasta.

Juhlaa varten ehti myös painosta Katolisen tiedotuskeskuksen julkaisema ”Sinä haluat minun sydämeni”, joka sisältää Charles de Foucauldin ajatuksia vuoden jokaiselle päivälle (suom. Evi Koski). Kirja on ostettavissa verkkokaupasta osoitteesta www.katolinenkirjakauppa.net.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...