Valitse Sivu

Caritas-uutiset

Caritas-uutiset

Loka-marraskuun tapahtumia

​Ystävyyden kahvila keski-viikkona 14.10. klo 15-17

​Ystävyyden kahvila on kaikille avoin kohtaamispaikka Caritaksen toimistolla (Kuusitie 6, Helsinki). Luvassa lämminhenkistä keskustelua ja yhdessäoloa kahvin, teen sekä voileipien äärellä. Tervetuloa!

Ystävyyden kahvila retkeilee katsomaan Tove-elokuvaa 15.10. 

Menemme katsomaan uutta kotimaista laatudraamaa ”Tove”. Elokuva kertoo Muumiperheen luojasta taiteilija Tove Janssonista. Retki tehdään torstaina 15.10. päiväsaikaan. Tarkempi aika ja paikka varmistuu noin viikkoa aiemmin, kun elokuvateatterit päivittävät aikataulunsa. Caritas tarjoaa leffaliput ja kahvit. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Hannele Liukkoselle (040 2566275 tai hannele.liukkonen@caritas.fi). 

Ekumeeninen vastuuviikko 18.-25.10.

Ekumeeninen vastuuviikko on kirkkokuntien ja kristillisten järjestöjen yhteinen ihmisoikeuskampanja oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Ekumeeninen vastuuviikko nostaa tänä vuonna esiin ihmisoikeuspuolustajia Suomesta ja maailmalta ja rohkaisee jokaista puolustamaan ihmisoikeuksia rauhanomaisesti omassa elinpiirissään. Lisätietoa, tapahtumia ja materiaaleja osoitteessa www.vastuuviikko.fi. 

Vastuuviikon Ystävyyden kahvila 19.10. klo 14-16 

Ystävyyden kahvila aukeaa tällä kertaa pyhän Henrikin katedraalin seurakuntasalissa (Pyhän Henrikin aukio 1, Helsinki). Saamme vieraiksemme Vastuuviikon koordinaattorin Anna Hyvärisen ja lähettilään, joka esittelee meille Vastuuviikon ihmisoikeuspuolustajat-teemaa. 

​Suomen Caritaksen juhlaseminaari 22.10. klo 8.30-12 ​

Lämpimästi tervetuloa Caritaksen 60-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävään seminaariin: Caritas – Kohti yhdenvertaista yhteiskuntaa NewCo-saliin (Ensi Linja 1, Helsinki). Tilaisuus livestriimataan, joten myös etäosallistuminen on mahdollista. Lisätietoa osoitteessa www.caritas.fi/tapahtumat. Ilmoittautumiset osoitteeseen caritas@caritas.fi. Kerrothan samalla, osallistutko seminaarin läsnäolevana vai etäyhteydellä. Caritaksen juhlaseminaari on osa Ekumeenista vastuuviikkoa.

Kymppi-hankkeen loppuseminaari 28.10. klo 8.30-12

Globaalit haasteet avaavat myös valtavasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille, jotka ovat valmiita muuttamaan toimintaansa ja liittymään kestävän yritystoiminnan edelläkävijöiden joukkoon. Kymppi-hankkeen loppuseminaarissa kuulet suomalaisten kestävän liiketoiminnan suunnannäyttäjien kokemuksia ja erilaisia visioita tulevaisuuden vastuullisuudesta. Seminaari livestriimataan ja siihen on mahdollista osallistua niin läsnäolevana kuin etäyhteydellä. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki osoitteessa www.caritas.fi/tapahtumat.

Nicaragualaisen keramiikan huutokauppa 5.11. klo 16-18

Suomen Caritas ja Nicaraguan suurlähetystö järjestävät nicaragualaisen keramiikan huutokaupan NewCo-salissa (Ensi linja 1, Helsinki). Huutokaupassa myydään nicaragualaisen San Juan de Orienten kylän keraamikkojen tekemiä esineitä. Kylä tunnetaan Nicaraguan taiteellisena keskuksena, jossa keraamikkojen sukupolvet tuottavat maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisia esineitä. Myynnin tuotto ohjataan keraamikoille ja Caritaksen avustustoiminnan tukemiseen. Ilmoittautuminen osoitteeseen caritas@caritas.fi 2.11. mennessä. Tilaisuuden avaavat emerituspiiispa Teemu Sippo ja Nicaraguan suurlähettiläs Ricardo José Alvarado Noguera. Tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. 

Marrasmarkkinat 22.11. klo 10-14

Marrasmarkkinat järjestetään tänä vuonna koronatilanteen vuoksi ulkotiloissa Pyhän Henrikin katedraalin edustalla. 

www.caritas.fi

Tukea hylätyille lapsille Jaavalla

”Kuumuus ja kuivuus jatkuvat ahdistavina. Aamuisin ja iltaisin on viileää, jopa tuuli on hyytävän kylmä. Sateet alkavat luultavasti vasta ensi vuonna. Viime vuosi oli vaikea ja tämä vielä vaikeampi. Onneksi meillä on kaivoissa vettä. Puutarhasta saamme vihannekset ja hedelmät lapsille. 

Koulut eivät ole vieläkään alkaneet koronatilanteen vuoksi. Voi olla, että ne alkavat vasta ensi vuonna. Elämä on hyvin rajoitettua.

Lapset pelaavat lentopalloa, rakentelevat leijoja ja tekevät pahvilaatikoista pieniä autoja. Tytöt pelaavat pelejä, kuten uunoa korteilla, lukevat kirjoja, soittavat kitaraa ja sähköurkuja. Televisio on rikki.”

Tue Penghiburin lastenkodin toimintaa lahjoittamalla Caritaksen tilille Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04 (viite 2312) tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi osoitteessa: www.caritas.fi/kuukausilahjoitus.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...