Valitse Sivu

Ursuliinisisaret poistuvat Jyväskylästä

Ursuliinisisaret poistuvat Jyväskylästä

Finlandia Catholica -kirja toteaa: ”Ursuliinisisaret saapuivat Suomeen syksyllä 1976 auttaakseen hiippakuntaa uskonnonopetuksessa sekä muussa seurakuntatyössä ja perusivat ensimmäisen yhteisönsä juuri Jyväskylään, josta Pyhän Sydämen sisaret olivat väistyneet, koska heitä ei enää ollut tarpeeksi monta.”

Nyt meitä on jälleen muistutettu siitä, että mikään tässä maailmassa ei ole pysyvää, sillä hieman yli 40 vuotta myöhemmin tuon sisarten saapumisen jälkeen Ursuliinisisaret puolestaan poistuvat Jyväskylästä ja siirtyvät Helsinkiin, jossa Ursuliinisisaria on ollut 1980-luvulta alkaen.

Ursuliinisisaret ovat tehneet mittaamattoman arvokasta työtä ylläpitämässään lastentarhassa, antaessaan uskonnonopetusta lapsille ja nuorille sekä toimiessaan mitä moninaisemmissa työtehtävissä seurakunnassa. Tästä kaikesta kiitoksena järjestetään Pyhän Olavin seurakunnassa sisarten lähtöjuhla kirkon sisäpihalla vallitsevan tilanteen rajoitukset huomioiden lauantaina 27.6.2020 klo 11.00 alkavan messun jälkeen.

Heikki Paavisto / KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...