Valitse Sivu

Turun seurakunta töhrinnän kohteena

Turun seurakunta töhrinnän kohteena

Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunta Turussa on viime päivinä, samoihin aikoihin Turun synagogaan kohdistuneen iskun kanssa, joutunut kahdesti vihamielisen töhrinnän kohteeksi. Kirkon ulkoseinään maalatuissa isokokoisissa teksteissä luki englanniksi: ”Liars” (valehtelijat), ”Pedos” (pedofiilit) ja ”Stop hiding pedos” (lopettakaa pedofiilien piilottelu). Seurakunta on tehnyt rikosilmoituksen töhrimisestä.

Hiippakunnan asiainhoitajan isä Marco Pasinaton mukaan uskonnollisten tilojen ja rakennusten töhriminen on hyvin huolestuttavaa ja vastenmielistä, lisäksi kyseisten kirjoitusten sisältö oli syvästi loukkaavaa. Hän toivoo, että kaikki katolilaiset muistaisivat rukouksissaan Turun seurakunnan pappeja, sisaria ja maallikoita ja toimisivat sen puolesta, että vihanpito uskonnollisia yhdyskuntia kohtaan vähenisi, jotta kaikki voisivat kokea oman uskonnon harjoittamisen turvatuksi, tervetulleeksi ja täysin oikeutetuksi osaksi suomalaista elämäntapaa.

Suomessa on herätty varsin hitaasti toistuvien uskonnonvastaisten iskujen aiheuttamaan turvattomuuden lisääntymiseen. Viime aikoina on vihdoin esitetty toiveita ilmiön syiden ja laajuuden perusteellisesta tutkimisesta samoin kuin ehdotettu, että yhteiskunta voisi osaltaan tukea vähemmistöuskontojen seurakuntien turvallisuuden parantamiseen tähtääviä toimia.

Turun synagogan ja katolisen kirkon töhrimisen takia uskonnolliset yhteisöt Turussa aikovat järjestää Turun synagogalla tuenilmauksen torstaina 30.1.2020 klo 19 alkaen. Vastaavanlainen tuenilmaus pidettiin myös Helsingissä viime marraskuussa. Näin uskonnolliset yhteisöt haluavat osoittaa keskinäisen solidaarisuutensa: hyökkäys yhtä vastaan on hyökkäys kaikkia vastaan.

KATT

– Ks. myös: Katolilaiset huolissaan uskontoihin kohdistuvasta vihanpidosta (28.1.2020).

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...