Valitse Sivu

Emerituspiispan joulutervehdys

Emerituspiispan joulutervehdys

Hyvät hiippakuntalaiset, hyvät ystävät,

”KRISTUS SYNTYY – KIITTÄKÄÄ!” Tässä on varsinainen ja syvällisin joulun sanoma. Me emme ”tee” joulua, vaan me vastaanotamme joulun lahjan, ihmiseksi tulleen Jumalan pojan, Vapahtajan, Jeesuksen. Kiittäkää!

Iloitsen siitä, että huolimatta eläkkeellä olostani saan emerituspiispana viettää Pyhän Henrikin katedraalissa jouluyön messua ja Pyhän Marian kirkossa joulupäivän päämessua. Olen iloinen siitä, että puutteinenikin olen voinut palvella hiippakuntaa kymmeniä vuosia. Voin vielä suhteellisen hyvin ja pystyn siksi auttamaan siellä täällä seurakunnissa. Tapaturma vuosi sitten ja ikä ovat tuoneet mukanaan väsymystä, niin etten enää kuitenkaan selviytyisi piispan viran vastuun kantamisesta. En ole kuitenkaan vetäytynyt kokonaan hiippakunnasta, vaan toimin voimieni mukaan siellä missä tarvitaan.

Odotamme hiippakuntaan uutta piispaa. Hänen puolestaan voimme jo nyt rukoilla, tietämättä hänen henkilöllisyyttään. Yksi seuraus uuden piispan tulemisesta on minun kohdallani erityisesti se, että muutan tammikuussa piispantalosta omaan asuntoon Helsingin Töölöön. Piispantalo on liian pieni kahdelle piispalle, varsinkin kun se on täynnä työtiloja. Vähitellen olen luopunut monista tehtävistä ja muuton vuoksi myös monista esineistä. Luopuminen ei ole helppoa, mutta se tuo mukanaan myös huojennusta.

En ole näinä päivinä kirjoittanut ainuttakaan joulukorttia. Ehkä tämä tervehdykseni Fideksessä korvaa kaikki henkilökohtaiset toivotukset. Sinulle ja Teille – hyvät lukijat – missä tilanteessa lienettekin, toivotan sydämestäni siunattua, rauhallista joulua ja joulun iloa!

+ Teemu Sippo SCJ
Helsingin emerituspiispa

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...