Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Yhteistyö Itävallan Caritaksen kanssa syvenee

Suomen Caritas syventää yhteistyötä Caritas Itävallan kanssa. Heinäkuussa vieraanamme oli pääsihteeri Andreas Knapp ja Aasian tiimin ohjelmapäällikkö Thomas Preidl, joihin tutustuminen oli hyvin antoisaa. Tapaamisessa allekirjoitimme virallisen yhteistyösopimuksen, joka pitää sisällään strategiaan, viestintään ja kehitysyhteistyöhankkeisiin liittyviä kysymyksiä.

Vuoden alussa aloitimme Caritas Itävallan kanssa yhteisen projektin Nepalissa. Viime vuodesta alkaen olemme tukeneet yhdessä Ukrainan Caritas-järjestöjä. Virittelemme jo uusia yhteistyökuvioita heidän kanssaan.

Samanarvoinen elämäni – GMB Akashin näyttely tuo bangladeshilaisen arjen Mikkelin pääkirjastoon

Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen liittyvä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin koskettava näyttely saapuu Mikkelin pääkirjastoon elokuussa. Näyttely esittelee lähes kaksikymmentä Akashin valokuvaa ja niihin liittyvää tarinaa, jotka avaavat ikkunan tavallisen bangladeshilaisen arkeen. 

GMB Akash on valokuvannut yhteiskunnan reunamilla eläviä ihmisiä yli 20 vuoden ajan. Näyttelyssä pääset tutustumaan koululaisiin, lapsityöläisiin, seksityöntekijöihin, vanhuksiin ja kehitysvammaisiin kuvien ja tarinoiden kautta. Akash pyrkii luomaan yhteyden ja luottamuksen kuvattaviensa kanssa ennen valokuvien ottamista, mikä tekee hänen kuvistaan erityisen inhimillisiä ja voimakkaita.

”Näyttelyn tarkoituksena on tuoda ääntä niille, joilla ei ole ääntä”, sanoo GMB Akash. Hän haluaa korostaa jokaisen ihmisen arvoa ja jakaa heidän tarinansa valokuvien kautta. Vaikka kuvissa esiintyvät ihmiset kohtaavat vaikeuksia, he eivät ole menettäneet toivoaan. Akashin valokuvat tarjoavat meille mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää bangladeshilaista arkea uudesta näkökulmasta.

Näyttely avautuu Mikkelin pääkirjaston toisen kerroksen Mikkeli-salissa 15. elokuuta ja jatkuu aina 31. elokuuta saakka. Tämän jälkeen näyttely kiertää kuudella paikkakunnalla vuosina 2023–2024. Voit myös tutustua näyttelyn kuviin ja tarinoihin verkkosivuilla osoitteessa samanarvoinenelamani.org.

Seuraavat näyttelypaikkakunnat ovat Lappeenranta, Pietarsaari ja Joensuu.

TAPAHTUMIA 

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat 7.8., 21.8., 4.9. kello 15–16.  Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Ystävyyden kahvila jatkuu jälleen elokuussa. Alkusyksyn kahvilapäivät ovat keskiviikkona 9.8. ja 13.9. kello 15–17. Tervetuloa!

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja teetä.

Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, tiistaista perjantaihin kello 10–15.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Nepalissa, Bangladeshissa, Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset tarjoavat ohjausta ja neuvontaa Caritaksen toimistolla. 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...