Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Paastokeräys alkaa 22.2. Lahjoita toivoa!

Ihmisen ja oikeudenmukaisuuden puolesta

Vuoden 2023 paastokeräys kerätään Suomen Caritaksen kehitysyhteistyölle. Caritas tekee työtä rauhan, tasa-arvon ja hyvän elämän puolesta. Sinun lahjoituksesi tukee naisten ruokaturvaa Keniassa, pienviljelijäperheiden sopeutumista ilmastonmuutokseen Nepalissa, ympäristöoikeudenmukaisuutta Myanmarissa ja ihmiskaupan vaarassa olevia työläisiä Bangladeshissa.

Teemme ihmisarvoa kunnioittavaa työtä, jolla vähennetään eriarvoisuutta. Työmme tuottaa hyvää tulosta. Hankkeemme ovat edistäneet muun muassa puhtaan juomaveden saantia, naisten asemaa ja lasten ja nuorten koulutusta. 

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme osoitteessa www.caritas.fi/lahjoita tai lahjoittamalla suoraan Caritaksen tilille:

Saaja: Suomen Caritas ry 

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2257 

Mobile pay: 95959 (viesti: Paasto)

Keräyslupa: RA/2022/218 

Hyvä tapa tukea Caritaksen kehitysyhteistyötä on liittyä kuukausilahjoittajaksi. Kuukausilahjoittajana saat neljä kertaa vuodessa uutiskirjeen, jossa kerromme tuoreimmat kuulumiset hankkeistamme.

Voit lukea lisää Caritaksen kehitysyhteistyöstä nettisivuiltamme www.caritas.fi/kehitysyhteistyo

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kierrätysvaatemyymälässä on runsaasti talvi- ja kevät vaatteita! Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa eli käsivoiteita ja saippuoita, sekä laadukasta kahvia ja muita lahjaideoita!

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, maanantaista perjantaihin kello 10–15. 

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Verkkokaupasta löydät luostarituotteitamme, kuten saippuoita, käsivoiteita, kahvia ja Mifukon ihania tuotteita. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Caritaksen ompelupalvelu käynnistynyt

Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

• Pienet ja suuremmatkin korjaukset ja muokkaukset, esim. hihojen, housujen tai farkkujen lahkeitten lyhennys, kavennus, levennys ym. Myös pikakorjaukset! 

• Naisten ja miesten arki- ja juhlavaatteiden lyhennykset, kavennukset, vaatteiden korjaukset, vetoketjun vaihto. 

• Korjaamme valmisvaatteet istuviksi ja oman mielen mukaisiksi.

• Yksinkertaiset verhojen ylä- ja alakäänteiden ompelu ja pöytäliinojen ompelu.

• Vanhojen vaatteiden muodistus. Vanhaa, hyvälaatuista vaatetta ei kannata heittää pois. Pienillä korjauksilla siitä saa taas ajan henkeen sopivan ja käyttökelpoisen asun.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”.

Tapahtumia 

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat helmi- ja maaliskuussa maanantaisin 20.2., 6.3. ja 20.3. klo 15–16. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla.

Caritaksen kahvilatapahtumat  

Ystävyyden kahvila maaliskuussa keskiviikkona 8.3. klo 15–17, tervetuloa! Kahvilapäivinä Caritas-kauppa on auki kello 17 asti.

International café keskiviikkona 22.3. klo 15–17. Silloin keskustelaan espanjan-, portugalin-, suomen- ja englannin kielellä. Bienvenidos! Welcome!

Caritaksen pääsiäisbasaari palmusunnuntaina 

Tervetuloa basaariin palmusunnuntaina 2.4.2023 kello 10.30–15 Pyhän Henrikin seurakuntasalissa osoitteessa Pyhän Henrikin aukio 1 A. Merkitse tapahtuma jo kalenteriin!

Otamme vastaan 24.3. saakka lahjoituksia arpajaispöytään Caritaksen toimistolla ma-pe klo 10–15. Lahjoitettavien arpajaisvoittojen pitää olla uusia ja ehjiä. Kiitoksia etukäteen avustasi!

Liity Caritaksen jäseneksi!    

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Nepalissa, Bangladeshissa, Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

  

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...