Valitse Sivu

Ensemble Aamutähti esiintyy katedraalissa

Ensemble Aamutähti esiintyy katedraalissa

Joululauluista pääsee nauttimaan vielä kerran Pyhän Henrikin katedraaliin.

Loppiaisen joulukonsertissa kuullaan Ensemble Aamutähden ohjelmistoa ja lauletaan yhdessä joululauluja.

Pyhän Henrikin katedraalissa kokoonnutaan laulamaan joululauluja viimeisen kerran vielä loppiaisena 6. tammikuuta kello neljältä iltapäivällä. Joululauluillassa esiintyy sopraano Tiia-Maria Saaren johdolla lauluyhtye Ensemble Aamutähti. Lisäksi ohjelmassa on muutamia jouluisia yhteislauluja.

Ensemble Aamutähti

Ensemble Aamutähti on yhdeksänhenkinen lauluyhtye, joka harjoittelee keskiviikkoisin aivan katedraalin naapurustossa

Pietarinkadulla. Tiia-Maria Saaren mukaan lauluyhtyeen toiminnassa kaikkein tärkeintä on musiikista syntyvä ilo.

Kaiken toiminnan keskiössä on laulamisen ilo, koskien niin äänen fyysistä vapautta ja sen opiskelua, yhtyeen sisäistä toimintakulttuuria kuin laulettavaa ohjelmistoakin, Saari kertoo.

Yhtyeen ohjelmistoa ei Saaren mukaan rajatakaan minkään genren eli tyylilajin mukaan, vaan sen perusteella, mitä on mukava laulaa ja lopulta myös kuunnella. Loppiaisen konsertissa kuullaan kaksi ranskankielistä sekä yksi suomenkielinen joululaulu.

Tuotto hyväntekeväisyyteen

Konserttiin on vapaa pääsy ja vapaaehtoinen käsiohjelma maksaa 10/7 euroa. Käsiohjelman tuotto ohjataan Suomen Caritaksen, Inter-Culturin sekä Mifuko oy:n yhteiseen kehitysyhteistyöhankkeeseen Turkanassa, Keniassa. Pohjois-Keniassa sijaitseva alue on Kenian köyhin ja hankkeessa parannetaan ruokaturvaa ja parempaa toimeentuloa turkana-naisille Kangatothan ja Kerion alueilla. Elinkeinoja ja ruokaturvaa vahvistetaan perustamalla naisten ryhmiä ja tarjoamalla koulutusta vuohienhoidossa, korinpunonnassa sekä mehiläistenhoidossa ja hunajan valmistuksessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisen Caritas Lodwarin kanssa.

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen joululauluiltaan! Konsertissa on voimassa maskisuositus.

Aino Salmi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...