Valitse Sivu

Paavin uusi kiertokirje julkaistiin 

Paavin uusi kiertokirje julkaistiin 

Vatikaanissa julkaistiin torstaina 24.10.2024 paavi Franciscuksen neljäs kiertokirje Dilexit nos (Hän on rakastanut meitä). Siinä käsitellään Jeesuksen pyhän sydämen merkitystä uskon ja rakkauden ilmentymänä. Pyhä isä kutsuu meitä kaikkia uudistamaan hengellistä elämäämme, ettemme unohtaisi uskon hellyyttä, palvelemisen iloa ja lähetysintoa. Jeesuksen pyhä sydän kehottaa meitä rakastamaan ja lähettää meidät veljiemme ja sisartemme luo. Ohessa kiertokirjeen osia esitellään lyhyesti Vatican Newsissä olleen uutisen perusteella. 

Rakkaus, joka voi muuttaa maailman 

Kiertokirje alkaa viittauksella Paavalin sanoihin, joiden mukaan mikään ei voi erottaa meitä Kristuksen rakkaudesta. Paavi rohkaisee ymmärtämään Kristuksen sydämen rakkauden jumalallisena ja inhimillisenä voimana, joka palauttaa uskon hellyyden, palvelun ilon ja lähetyksen merkityksen. 

Pyhän sydämen rakkaus palvelee esikuvana 

Jeesuksen pyhä sydän on täynnä myötätuntoa ja huolenpitoa. Paavin mukaan tämä rakkaus haastaa kristittyjä toimimaan välinpitämättömyyden ja kulutuskeskeisyyden sijasta rakkaudella, joka kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa. 

Evankeliumin ydin – Jeesuksen pyhä sydän 

Paavi Franciscus painottaa, että Jeesuken pyhä sydän symboloi evankeliumin ydintä. Hän kutsuu kristittyjä elämään yhteisöllisesti ja hengellistä elämää arvostaen, jotta he voivat kohdata aikamme haasteet ja löytää arjessa hengellisen kasvun tukipilarit. 

Lähde, joka sammuttaa rakkauden janon 

Kiertokirje nostaa esiin Kristuksen rakkauden sydämenä, joka antaa elämää koko uskovalle yhteisölle. Paavi viittaa kirkkoisiin, jotka näkivät Kristuksen sydämen ikuisen rakkauden lähteenä – vettä muistuttavana myötätunnon virtana, joka koskettaa kaikkia ihmisiä. 

Pyhä sydän hengellisen kasvun tukena 

Franciscus painottaa, että pyhän sydämen mietiskely tukee hengellistä kasvua ja antaa voimaa yhdistää uskonelämän arjen haasteisiin. Pyhän sydämen kultti tuo lohtua ja auttaa kristittyjä syventämään suhdettansa Kristukseen. 

Kristuksen sydän lohdutuksena ja inspiraationa 

Kiertokirje muistuttaa Kristuksen sydämen lohduttavasta vaikutuksesta kärsimyksen keskellä. Kristittyjen tulisi olla lohdutuksen lähteitä toinen toisilleen ammentamalla voimaa Kristuksen rakkaudesta ja myötätunnosta. 

Rakkaus velvoittaa lähetykseen 

Kiertokirjeen lopuksi paavi muistuttaa, että Kristuksen sydämen rakkaus velvoittaa kristittyjä palvelemaan maailmaa oikeudenmukaisuuden, rauhan ja veljeyden periaatteiden mukaisesti. Rakkauden palveluksessa oleminen on paavin mukaan paras tapa elää todeksi Kristuksen opetusta. 

Dilexit nos – näin Vatican Newsin uutisessa sanotaan – on kutsu rakastaa Jumalaa ja toisia ihmisiä sydämestä lähtien. Tällä rakkauden polulla niin yksittäinen ihminen kuin koko yhteiskuntakin voivat löytää sitä eheyttä ja yhteyttä, joka muuttaa maailmaa. 

KATT / Vatican News 

Tietoja kirjoittajasta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...