Valitse Sivu

Pastoraalineuvosto kokoontui piispantalossa

Pastoraalineuvosto kokoontui piispantalossa

Helsingin hiippakunnan pastoraalineuvosto kokoontui piispa Raimon johdolla piispantalossa lauantaina 5.10. Kokous alkoi pyhällä messulla, jonka piispa vietti. Messun jälkeen saimme kuulla Helsingin hiippakunnan seurakuntien kuulumisia ja keskustella yhdessä siitä, kuinka riemuvuosi 2025 voisi näkyä sekä hiippakunnassamme että seurakunnissamme. 

Riemuvuosi alkaa virallisesti 24.12.2024 Vatikaanissa, kun Pietarinkirkon pyhä ovi avataan. Riemuvuoden perinne juontaa juurensa vuoteen 1300, jolloin paavi Bonifatius VIII julisti ensimmäisen riemuvuoden. Aluksi riemuvuotta oli tarkoitus viettää kerran sadassa vuodessa, mutta vuodesta 1475 lähtien sitä on juhlittu säännöllisesti 25 vuoden välein. Suomessa juhlistamme riemuvuotta Helsingin hiippakunnan katedraalissa sunnuntaina 29.12. juhlamessun merkeissä.

Rukoilkaamme, että tämä toivon riemuvuosi toisi toivon meidän jokaisen sydämeen ja juurtuisi kasvavaan hiippakuntaamme. Rukoilkaamme myös voimaa ja armoa meidän piispallemme.

Lisätietoja riemuvuoden juhlinnasta ja ohjelmasta löydät aikanaan seurakuntien ja hiippakunnan kotisivuilta.

Meisa Dano

Pastoraalineuvoston jäsen

Kuvat: Sara Torvalds & Paolo Micheletti

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...