Valitse Sivu

Pyhän Marian seurakunta täyttää 70 vuotta 

Pyhän Marian seurakunta täyttää 70 vuotta 

Pyhän Marian seurakunta täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja sen johdosta seurakunta tarjoaa paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Syksyn aikana on jo vietetty Avointen Ovien päivää, jolloin kirkossa kävi paljon kiinnostuneita tutustumassa kirkon tiloihin, historiaan sekä valokuvanäyttelyyn. Lapsille oli myös omaa ohjelmaa, kuten nukketeatteria ja askartelua. Myös Suomen Caritas esittäytyi päivän aikana. Seurakunta osallistua samaan aikaan järjestettävään Meilahti-päivään Valpurin puistossa kirkon esittelyllä sekä erityisesti lasten suuren suosion saaneella onnenpyörällä, josta voitti palkintoja. Illan kruunasi vielä tunnelmallinen kynttiläkonsertti, jossa esiintyivät seurakunnan kuorot Chorus Sanctae Mariae ja Cappella Sanctae Mariae, kuoronjohtajana ja huilistina Ann-Catrin Weckström, solistina Pekka Palokangas sekä urkutaiturimme Markku Mäkinen. 

Syksyllä on myös onnistuneesti käynnistynyt juhlavuoden teeman mukaisesti luentosarja, jonka aiheet liittyvät Pyhän Marian seurakunnan sekä katolilaisuuden historiaan Suomessa. 

Syyskuussa aloitettiin uutena lastenkuoro nimeltä C.A.M. (Con Amore Musica), johon ovat tervetulleita kaikki laulusta kiinnostuneet 8-12 -vuotiaat lapset. Kuoro harjoittelee torstaisin klo 18–18.45 seurakuntasalissa. 

Meneillään on lisäksi juhlavuoden logon suunnittelukilpailu, jossa on kolme kategoriaa: alle 12-vuotiaat lapset, 13–19-vuotiaat nuoret sekä aikuiset. Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet suunnittelukilpailun aikataulusta sekä aiheesta löytyy mm. seurakunnan nettisivuilta. 

Tulossa on vielä myös mm. juhlavuosiluentosarjan kaksi luentoa, pyhän Cecilian päivän kuorokonsertti sekä juhlavuoden huipentumana kirkon vihkimisen ja seurakunnan 70-vuotisjuhlamessu 8.12. 

Tulevat tapahtumat syksy 2024

  • 5.11. klo 18.45 Juhlaluentosarjan kolmas luento: Marian seurakunnan historia. Luennoitsija/t: seurakuntamme viisi seniorijäsentä toimii muistelijoina johdattelijan ohjatessa heitä kirkon rakentamisesta tähän päivään.
  • 23.11. Save the date: Pyhän Cecilian päivän konsertti: Cappella Sanctae Mariae -kuoro. Lisätietoa seuraa myöhemmin seurakunnan ilmoituksissa. 
  • 4.12. klo 18.45 Juhlaluentosarjan neljäs luento: Marian seurakunta ja katolisuus Suomessa nyt ja vuonna 2054. Luennoitsija/t: paljastetaan vasta tilaisuudessa.
  • 6.12. klo 10.00 Marian kirkon vihkimisen muistopäivä, Cantores Minores Alumni -kuoro mukana laulamassa. Messun päätteeksi saamme kuulla Markku Mäkisen legendaarisen Finlandia-hymnin urkusovituksen. 
  • 8.12. klo 10.00 Kirkon vihkimisen ja seurakunnan 70 -vuotisjuhlamessu. Päämessun jälkeen juhlallinen tilaisuus Englantilaisella koululla.

Mirijam Leander

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...